Ndiqni ne në
4 arsye pse duhet të përdorni një VPN për IPTV në 2022

4 arsye pse duhet të përdorni një VPN për IPTV në 2022

Shërbimet IPTV po bëhen gjithnjë e më popullore si një alternativë ndaj abonimeve të shtrenjta kabllore. Por me rritjen e ndërgjegjësimit, rritet edhe presioni nga ISP-të dhe ofruesit e tjerë të përmbajtjes. Rezultati është që ISP-të pengojnë apo edhe bllokojnë shërbimet IPTV. Për fat të mirë, ekziston një zgjidhje vërtet e thjeshtë për këtë problem: një VPN.

Çfarë është një VPN?

Termi VPN qëndron për Rrjetin Privat Virtual. Një VPN është një shërbim i sigurt dhe privat që lejon këdo të shfletojë internetin në mënyrë anonime dhe të sigurt. Shërbimi VPN ofrohet nga një ofrues shërbimi si ExpressVPN ose 6IPTV përmes serverëve të tyre VPN. Këta serverë janë shumë të koduar duke përdorur teknologjinë më të fundit të kriptimit. Kjo siguron që të dhënat e transmetuara përmes serverëve VPN nuk mund të manipulohen ose përgjohen nga askush.

Një VPN ka detyrat e mëposhtme;

  • Mbrojtja e identitetit tuaj duke fshehur aktivitetin tuaj nga ISP (Ofruesi i Shërbimeve të Internetit).
  • Ju lejon të zhbllokoni përmbajtjen e censuruar në rajonin tuaj.
  • Kjo ju ndihmon të maskoni vendndodhjen tuaj në mënyrë që të mund të përdorni përmbajtje që nuk janë të destinuara për njerëzit në zonën tuaj.

Shumica e përdoruesve që duan të abonohen në një VPN nuk e dinë se si funksionon në të vërtetë një VPN. Unë kam shpjeguar parimin bazë të punës së VPN-ve më poshtë.

Kur lundroni në internet, zakonisht lidheni fillimisht me ofruesin tuaj të shërbimit të internetit. ISP-ja juaj, nga ana tjetër, ju lidh me internetin. Për shkak se ISP ju lidh me internetin, ai mund të kontrollojë faqet e internetit që vizitoni. Kjo u jep atyre një avantazh pasi ata lehtë mund t'ju mohojnë qasjen në përmbajtje. Ata gjithashtu mund të shikojnë të gjithë trafikun e internetit për ju ndërsa kalon nëpër serverët e tyre. Nëse faqja e internetit që po vizitoni ka bllokuar adresën IP të ofruesit të shërbimit të internetit që po përdorni bazuar në vendndodhjen e tij, nuk do të mund të shihni përmbajtjen pasi përmbajtja mund të bllokohet gjeografikisht.

Kur VPN hyn në lojë, gjërat janë të ndryshme. Në vend që të lidheni me faqet e internetit ose shërbime të tjera drejtpërdrejt përmes ISP-së tuaj, së pari lidheni me serverin VPN duke përdorur një lidhje të koduar midis ISP-së tuaj dhe serverit VPN. Lidhja e koduar në të dy skajet shpesh quhet "tunel VPN". Nga serveri VPN, aktiviteti juaj i internetit më pas përcillet në destinacion pasi vjen nga serveri VPN. Mjafton të thuhet se tani po shfletoni në mënyrë anonime, megjithëse ofruesit tuaj të shërbimit VPN mund të mbajnë regjistra të aktivitetit tuaj nëse ligjet lokale e kërkojnë këtë. Uebsajtet dhe shërbimet që përdorni përmes lidhjes suaj VPN e shohin vendndodhjen tuaj si vendndodhjen e serverit VPN. Për shembull, nëse jetoni në Afrikën e Jugut dhe përdorni një server VPN në SHBA, faqet e internetit që vizitoni do ta shohin vendndodhjen tuaj si SHBA.

Nëse jeni duke përjetuar bllokime ose një lidhje mbytëse, një VPN duhet të jetë një përparësi për ju. Përdorni aplikacionin 6IPTV me VPN të përfshirë pa ekskluzive.

4 arsye për të përdorur një IPTV VPN

Më poshtë kam dhënë 4 arsye pse duhet të merrni një VPN për transmetim IPTV. Unë do t'i shpjegoj ato në mënyrë më të detajuar.

  1. Anashkaloni frenimin e shërbimit IPTV nga ISP-të
  2. Mbroni privatësinë tuaj
  3. Anashkaloni ISP-të që bllokojnë shërbimet IPTV
  4. IPTV VPN-të mund të përmirësojnë performancën e transmetimit për shkak të problemeve të rrugëtimit

1. Anashkaloni pengimin e ISP të shërbimeve IPTV

Nuk është lajm që shumica e ofruesve të shërbimeve të internetit në një moment e kanë frenuar shërbimin e internetit për përdoruesit e tyre. Çuditërisht, shumica e përdoruesve nuk janë në dijeni të këtij veprimi të padrejtë nga ISP-të. Kjo ndoshta sepse shumica nuk e dinë se çfarë është mbytja. E thënë thjesht, mbytja është reduktimi i qëllimshëm i shpejtësisë së lidhjes suaj të internetit me brez të gjerë nga ISP-ja juaj.

Ofruesit e shërbimeve të internetit pretendojnë se duan të reduktojnë mbingarkesën e rrjetit dhe të rregullojnë trafikun e të dhënave në një rrjet. Ndërsa ky pretendim është i vërtetë, ju me siguri nuk keni paguar për të. Imagjinoni të transmetoni përmbajtje në një plan 60 Mbps dhe të merrni 30 Mbps vetëm pas mbytjes. Ose imagjinoni që fillimisht shkarkoni me një shpejtësi prej 56 Mbit/s dhe më pas shpejtësia bie në 12 Mbit/s. Ky është rezultat i mbytjes. Mund t'ju pengojë të shikoni videot tuaja pa buferim.

Me një VPN, ju mund të parandaloni që ISP-ja juaj të pengojë trafikun tuaj. Kjo ju lejon të transmetoni përmbajtjen tuaj të preferuar pa u shqetësuar për një rënie në shpejtësinë e transferimit të të dhënave. Për shkak se mbytja zakonisht bazohet në llojin e përmbajtjes që ju aksesoni përmes ISP-së tuaj, me një shërbim VPN, ISP-ja juaj nuk mund të dijë se çfarë lloji të të dhënave po transmetoni.

2. Mbroni privatësinë tuaj

Siç e përmenda më parë, nëse nuk përdorni një VPN kur transmetoni video në internet, ISP-ja juaj mund t'ju monitorojë. Pa një VPN, ofruesi juaj i shërbimit të internetit mund të shohë faqet e internetit që vizitoni dhe llojin e përmbajtjes që transmetoni. Nëse një përmbajtje e tillë është e paligjshme në zonën tuaj, ISP-ja juaj mund të informojë autoritetet dhe ju mund të përfundoni në burg.

Kur përdorni një VPN, ju i mbani sytë kureshtarë të ISP-së tuaj larg aktivitetit tuaj. Arsyeja për këtë është lidhja e koduar nga fundi në fund i VPN-së. Vendndodhja juaj nuk zbulohet, as adresa juaj kryesore IP. Me një VPN, ju mund të garantoni sigurinë e identitetit tuaj kur transmetoni përmbajtje në internet, qoftë nga një ofrues IPTV ose ndonjë shërbim tjetër.

Duke mbrojtur privatësinë tuaj në internet, VPN-të IPTV gjithashtu ju shpëtojnë nga paditë për shkelje të të drejtave të autorit. Në këtë mënyrë të paktën mund të shpëtoni nga paditë. Meqë ra fjala, ky nuk është justifikim për softuerin e piratuar.

Me lirinë e internetit që po sulmohet gjithnjë e më shumë në disa rajone, një VPN për IPTV mund t'ju ndihmojë të fluturoni nën radar dhe të aksesoni faqet e internetit të bllokuara.

3. Anashkaloni ISP-të që bllokojnë shërbimet IPTV

Transmetimi i IPTV po synohet gjithnjë e më shumë nga operatorët kabllorë dhe avokatët e tyre. Kjo ka bërë që disa shërbime IPTV të bllokohen nga ISP-të. Një shembull i njohur është bllokimi i ofruesve të IPTV, i cili vërehet rregullisht në ndeshjet e Premier League në MB.

Disa shërbime IPTV janë në gjendje ta anashkalojnë këtë. Mënyra më e lehtë dhe më e besueshme për t'u siguruar që mund të vazhdoni të transmetoni pavarësisht ndalimeve të ISP-ve është të përdorni një VPN. Një IPTV VPN është mënyra më e mirë për të siguruar që transmetimet tuaja të mos bllokohen ose ndërpriten.

4. VPN-të mund të përmirësojnë performancën e transmetimit për shkak të problemeve të rrugëtimit

A mundet një VPN të rrisë shpejtësinë tuaj të internetit? Përgjigja është: jo. Pse jo? VPN-të janë vetëm një pjesë e mediumit që përdorni për t'u lidhur me internetin. Por VPN-të mund dhe do të përmirësojnë performancën tuaj të transmetimit. Ata e bëjnë këtë kur lidhja drejtohet në një server më të fuqishëm dhe më pak të mbingarkuar.

Nëse serveri VPN ndodhet afër vendit ku ndodhet përmbajtja që dëshironi të shikoni dhe serveri nuk është i mbingarkuar, transmetimi mund të jetë shumë më i qetë sesa pa një lidhje VPN.

Meqenëse VPN-të ju ndihmojnë të kapërceni problemet mbytëse duke ridrejtuar trafikun përmes serverëve të tyre, mund të rrisë paksa performancën e transmetimit.

Sidoqoftë, ekziston një gjë që duhet të bëni përpara se të regjistroheni në një VPN. Zbuloni nëse shërbimi IPTV lejon VPN. Megjithëse shumica e ofruesve të IPTV e lejojnë këtë, nuk është e dëmshme të pyesni.

5/5 - (35 vota)
Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë shënuar *